Lokalna samouprava

Partnerstvo Grada, Ministarstva zdravlja i UG Ternipe

Grad Pirot, Ministarstvo zdravlja i UG Ternipe realizovali su projekat koji za cilj ima povećanje svesti o značaju higijene ruku kod mališana romske populacije. Tim povodom danas su prostorijama Centra za rani razvoj dece podeljeni higijenski paketi mališanima.

grad pirot ternipe ministarstvo zdravlja

-Grad Pirot i Ministarstvo zdravlja zajedno su učestvovali u realizaciji projekta koji za cilj ima edukaciju o značaju higijene ruku kod dece romske populacije u okviru preventivnih mera kod covid19 epidemije. Realizaciju projekta pomogli su Dom zdravlja Pirot, Mobilni tim za inkluziju romske populacije i UG Ternipe. Od Ministarstva zdravlja dobili smo informaciju i da je Grad Pirot – pilot grad koji je prvi učestvovao u ovom projektu. Ciljna grupa su bile romske porodice sa malom decom-kazao je gradski većnik Bojan Ranđelović.

Centar za rani razvoj dece danas je obišla i predstavnica Ministarstva zdravlja Zorica Marković.

Radmila Nešić, iz UG Ternipe kazala je novinarima da UG Ternipe već nekoliko godina unazad radi sa porodicama na ranom razvoju dece.

-Već smo imali uspostavljen mehanizam a poziv Ministarstva i Grada da se uključimo u kampanju je nama bio dragocen jer smatramo da je od velikog značaja da podignemo svest o značaju higijene ruku-kazala je Nešićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker