Gradska hronika

Parking kod Dečjeg dispanzera je namenski, česte zloupotrebe drastično umanjuju njegovu funkcionalnost

Do pre nekoliko godina parking prostor ispred Dečjeg dispanzera pirotskog Doma zdravlja bio je dovoljno prostran da roditelji koji svoju decu dovode na pregled mogu parkirati automobile. Takođe, mesta je bilo i za vozila Zavoda za javno zdravlje, kao i ljude koji dolaze u Laboratoriju. Međutim, problemi su se javili onda od kada je počela naplata parkiranja u gradu, pa mnogi građani svoje automobile ostavljaju na parkingu ove tri zdravstvene ustanove gde nema naplate.

Često više sati, a dešava se i po nekoliko dana. Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja apeluje na građane da ne koriste ovaj parking ukoliko ne dovode svoju decu kod lekara, ili ne koriste usluge ostale dve ustanove.

Dr Ilić, pored ostalog, kaže da je problem parkiranja izražen u “udarnim” terminima tokom prepodneva kada Laboratorija obavlja najveći deo svojih poslova, ali da ima i zloupotrebe parkinga, s obzirom da je besplatan.

“Iz razgovora sa zaposlenima u ovim ustanovama došlo se do zaključka da se ovaj parking zloupotrebljava. To čine pojedini građani koji svoje poslove obavljaju u centru grada pa koriste parking, a ne retko, kako pričaju zaposleni, dešava se da ovde i stalno budu parkirana neka vozila. Svakako, treba uputiti apel građanima da ne zloupotrebljavaju ovaj parking jer je on strogo namenski, tu postoji saobraćajni znak, ali to niko ne poštuje”- kaže dr Ilić.

Dr Ilić je dodao da nije svrsishodno primenjivati restriktivne mere, s obzirom da se radi o javnoj površini koju svako može da koristi. Kao jedno od rešenja je, možda, rampa i prisustvo portira koji bi određivao ko može koristiti parking, ali to iziskuje dodatna sredstva i drugu organizacionu šemu, pa znatno usložnjava priču. Jedino, ostaje apel građanima da se ovaj prostor ne zloupotrebljava i da bi problem u tom slučaju bio znatno ublažen, zaključio je dr Ilić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker