Lokalna samouprava

Panajović: Cilj je stvaranje velikih Euroregiona

 

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, koji je ujedno i član organizacije Euroregion Nišava, zajedno sa Vladicom Tošićem, zamenikom predsednika Gradske skupštine i takođe funkcionerom Euroregiona Nišava, prisustvovao je važnom sastanku u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu koji je za cilj imao prezentovanje novih perspektiva koje se nalaze pred Euroregionima, koji predstavljaju važan instument za unapređenje Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Konferenciji je prisustvovao i generalni sekretar Asocijacije pograničnih regiona Martin Giljermo Ramirez, a skup je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Panajović je istakao da je na konferenciji ukazano da će Evroregioni u budućnosti imati sve veći značaj, a cilj kome će se težiti je povećanje teritorijalnog opsega Evroregiona, pa bi tako Evroregion Nišava u perspektivi mogao da ima sedište u Sofiji a da uključuje još nekoliko gradova u Bugarskoj i Srbiji poput Zaječara, Bora, Pernika i mnoge druge. Time bi, po Panajotovićevim rečima, Evroregion Nišava još više dobio na značaju.

Video Vanja Jocić/TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker