Gradska hronika

Panajotović: Završen projekat za put Mirkovci-Babin zub

Nadležno minsitarstvo završilo je projekat za izgradnju puta preko Temske, Cerove i Mirkovaca do turističkog centra na Jabučkom ravništu i Babinom zubu.

Ovo je  za PV potvrdio Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota uz konstataciju da je sada na redu revizijia priojekta, a zatim se čekaju sredstva od oko 20 miliona evra za izgradnju saobraćajnice koja će žiteljima ovog dela Srbije, ali i turistima iz Bugarske znatno pojednostaviti i skratiti vreme putovanja od Koridora 10 do pomenutih zimskih centara na Staroj planini.

Panajotović naglašava da  će izgradnja ove saobraćajnice biti prelomna tačka u razvoju turizma i oživljavanju ovog dela Stare planine, ali istovremeno i omogućiti povratak mladih u selima na ovom području grada Pirota.

Pomenuta saobraćajnica je trasirana pre nekoliko godina i država Srbija je tada uložila oko 70 miliona dinara. Panajotović napominje i da će se naredne godine  u saradnji sa HE Pirot nastaviti izgradnja puta od brane na Zavojskom jezeru prema Zaskovcima i Toplom dolu i precizira da će grad i pomenuta kompanija zajednički premostiti Visočicu kod Mrtvačkog mosta-izgradnjom  savremenog mosta dužine 60 i širine 6 metara.

HE Pirot je ove sezone proširila i asfaltirala put ka Mrtvačkom mostu u dužini od jednog kilometra, što je četvrtina ukupne dužine te saobraćajnice, koja takođe može da se izgradi do  vrhova Babin zub i Jabučko ravnište.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pravite puteve samo tamo gde drzava planira otkup imanja koja ste vi predhodno kupili ima li neko selo preko bozurata gde ste ulozili 1dinar zadnjih 30godina

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker