Pirot - Mali Jerusalim

Paljenje badnjaka i u Krupcu

Iz Krupačke parohije apeluju na vernike da poštuju sve, dobro poznate, mere predostrožnosti koje važe u vreme pandemije korona virusa

Crkva Svetog Nikole u najvećem pirotskom selu Krupac organizuje proslavu badnje večeri sa paljenjem badnjaka, posluženjem za decu i odrasle, deljenjem česnice sa zlatnikom i sa još iznenađenja za najmladje sugradjane i parohijane Krupačke parohije. Paljenje badnjaka će biti organizovano uz poštovanje svih mera predostrožnosti s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, pa iz Krupačke parohije apeluju na vernike da nose zaštitne maske i poštuju druge dobro poznate mere. Versku ceremoniju obaviće novi – mladi sveštenik – jerej Đorđe Stevanović.


Takodje u obeležavanju badnje večeri mogu učestvovati svi ljudi dobre volje koji se raduju velikom prazniku Rodjenja Gospodnjeg!

-Molim i apelujem svim prisutnima da se pridržavaju mera zaštite od korona virusa i da nose zaštitne maske! U nadi da ćete doći u što većem broju i sa svojom decom i najmilijima da proslavimo praznik Rodjenje Gospoda našeg Isusa Hrista srdačno Vas pozdravlja i očekuje paroh krupačke parohije otac Djordje Stevanović citatom “Mir Boziji Hristos se rodi !!!”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker