Gradska hronika

Paljenje Badnjaka i lomljenje Česnice u organizaciji Crkvene opštine i Mesnih zajednica

Tradicionalno paljenje Badnjaka i ove godine planirano je u Poljskoj Ržani, Krupcu, Temskoj, Izvoru, Gradašnici, Gnjilanu i Mesnoj zajednici Tanasko Rajić. U Gnjilanu će u organizaciji Crkvene opštine i Mesne zajednice,  paljenje Badnjaka biti organizovano u porti Crkve Svete Trojice od 17 sati.  paljenje badnjaka - badnje veče u pirotu

U Poljskoj Ržani večernja služba i osvećenje Badnjaka počinje u 17 sati nakon čega će uslediti paljenje Badnjaka i podela Česnice u porti crkve Svetog Arhangela Mihaila. Predsednik MZ Poljska Ržana, Miloš Todorović kaže da je pripremljeno posluženje za prisutne meštane, služiće se čaj, kuvano vino i rakija.

Tradicionalno paljenje Badnjaka organizovano je i u Temskoj u saradnji sa Crkvenom opštinom sa početkom u 17 sati. Predserdnik MZ Temska, Tomislav Pančić, kaže da je ove godine kolačar, Temštanin, Jovan Popović  i da  će kao i do sada brojni meštani prisustvovati obredu u porti seoske crkve gde je predviđeno paljenje  Badnjaka  i lomljenje Česnice.

U MZ Tanasko Rajić paljenje Badnjaka počinje u 16 i 30 u parku iza prostorija Mesne zajednice. Predsednik MZ Tanasko Rajić, Miroslav Lilić kaže da će od 17 sati biti podeljeni  božićni pokloni deci starosti do 7 godina.  Poklone će  dobiti oko 100 mališana.

U organizaciji crkvene opštine i Mesnih zajednica tradicionalno paljenje Badnjaka i lomljenje Česnice sutra će, u poslepodnevnim satima, biti i u  Izvoru i Gradašnici.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker