Gradska hronika

Paketi hrane za socijalno ugrožene porodice

Udruženje žena “Lav” počelo je podelu paketa hrane koja je obezbeđena u okviru humanitarne akcije koju organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac i Srpski filantropski forum.  Tokom akcije će biti podeljeno 140 paketa hrane socijalno ugroženim porodicama  kojima je ovakva pomoć neophodna.

“Ciljna  grupa su žene i deca iz socijalno ugroženih i marginalizovanih društvenih grupa pa smo zato odlučili da najveći broj paketa dobiju upravo porodice sa decom kojima je ovakva pomoć potrebna. Uputili smo školama dopise i dobili smo spiskove učenika iz najugroženijih porodica. Kontaktiramo  roditelje kako bismo im uručili pakete. U svakom slučaju, nastojaćemo da ova značajna donacija ode u prave ruke.” – kaže Suzana Tančić iz Udruženja žena “Lav”

“Podela humanitarne pomoći je prilika da se sretnemo sa ljudima iz najranjivijih kategorija, porazgovaramo sa njima i čujemo njihove životne priče.  Dolaze roditelji koji sami brinu o deci, samohrane majke, oni koji brinu o bolesnim članovima domaćinstva. Ovo je prilika da ažuriramo našu bazu podataka i da na osnovu ovih razgovora pokrećemo nove inicijative sa ciljem da se olakša položaj ovih ljudi” – kaže Snežana Manić, članica udruženja žena “Lav”

U humanitarnoj akciji podele paketa hrane učestvuju  volonteri Udruženja žena “Lav” a logističku podršku oko podele paketa pružaju članice udruženja  “Žene juga” i “Zvono”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker