Ljudi velikog srca

P O Z I V  N A  H U M A N O S T – AUKCIJSKA IZLOŽBA SLIKA ZA POMOĆ MIHAJLU STAMENKOVU

Galerija ,,Čedomir Krstić“ Vas poziva da 2.3.2023. godine, u 18 sati, dođete i pomognete našem Mihajlu Stamenkovu, dečaku koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Mihajlu je potrebno oko 400 000 eura za lek Ataluren koji bi usporio bolest. Mihajlo nema vremena!

Na naš poziv odazvalo se 50 umetnika, sa preko 55 svojih dela.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 2.3., u 8 sati, a aukcija će se obaviti istog dana, sa početkom u 18 sati.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu, pogledaju ovu lepu izložbu, da odaberu nešto za sebe i da kupovinom jednog ili više dela pomognu Mihajlu kome je pomoć za lečenje hitno potrebna.

Uplata će se vršiti na žiro račun humanitarne fondacije ,,Budi human”, čiji je Mihajlo član, nakon izvršene aukcije:
Primalac:
Budi human
Račun primaoca:
160-6000001216586-13
Adresa primaoca:
Bulevar Milutina Milankovića 120
Grad primaoca:
11070, Novi Beograd
Svrha uplate:
za Mihajla Stamenkova

D O B R O D O Š L I !

Organizatori aukcijske izložbe: kolektiv Galerije i Ivana Bojkić, prof.engleskog jezika

Cena leka 400.000 evra

Mihajlo je rođen 01.08.2011. godine u Pirotu. Rođen je kao zdrav dečak iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. 2015. godine za njegov četvrti rođendan dobio je temperaturu sa kojom su krenule njegove zdravstvene tegobe.

Krajem 2018. godine Mihajlu je dijagnostikovana Dišenova mišićna distrofija (nasledna bolest koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja).

Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još uvek nije odobren u Srbiji. Njegova cena je oko 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života. Mihajlo nema vremena i potrebno je da ide učestalo na fizikalne terapije i vežbe koje bi usporile progresiju bolesti.

Roditelji su Mihajlovo lečenje do sad finansirali sami, ali su iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi nastavio sa fizikalnim terapijama i vežbama koje će mu pomoći da ostane pokretan i bude kandidat za primanje leka.

Mihajlu su sredstva potrebna za lekove, aminokiseline, robotsku neurorehabilitaciju,specijalističke preglede, laboratorijske analize, medicinski potrošni materijal, medicinske aparate, fizikalne terapije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Mihajla! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker