Gradska hronika

Ozbiljne namere E-Mirolja u Pirotu – fabrika u Bugarskoj kao primer

Na poziv Eduarda Mirolja, novog vlasnika nekadašnje fabrike Aha mura Prvi maj u Pirotu, u bugarskom gradu Slivenu, u Bugarskoj, boravili su gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, direktor Slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostič, i Aleksandar Simonović, direktor marketinga u Slobodnoj zoni Pirot, u okviru koje posluje pirotska fabrika. Fabrike Eduarda Mirolja u Slivenu, u Bugarskoj, prostiru se na površini od 27 hektara, od čega je 17 hektara pokriveno i čine proizvodne pogone, sa savremenom tehnologijom, i zatvorenim proizvodnim procesom, od početnih sirovina do finalnih proizvoda, konca i platna. Fabrika upošljava 2500 ljudi.

Gradonačelnik Pirota i vodeći ljudi Slobodne zone Pirot, razgovarali su sa menadžmentom kompanije E Miroljo, da se u pirotskoj fabrici u saradnji i uz podršku Grada, formira Centar za obuku tekstilnih radnika.

– Sa menadžmentom fabrike razgovarali smo o saradnji sa Slobodnom zonom Pirot i o njegovim daljim aktivnostima i proširenju proizvodnih, ali i kadrovskih kapaciteta. Zadovoljstvo nam je što će i fabrika u Pirotu postati članica Ugovorne okružne Privredne komore Pirot – izjavio je u Bugarskoj direktor Kostić.

U pirotskoj fabrici trenutno je upošljeno 240 radnika. Želja rukovodstva kompanije E Miroljo je da u Pirotu ima više od hiljadu radnika, što je to u ovom trenutku nemoguće, zbog deficita radne snage u oblasti tekstila.

http://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/vasic-impresioniram-sam-fabrikom-mirolja-u-bugarskoj/

pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker