Lokalna samouprava

Ovih dana Pirot domaćin reprezentaciji Srbije u fudbalu, teniserima iz preko 20 zemalja, za vikend prvenstvo Srbije u džudou u hali Kej

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave Pirot gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić priredio prijem za reprezentativce Srbije U21, koji su trenutno na pripremama u Pirotu. Vasić je tom prilikom kazao da Pirot pokušava i uspeva da bude sportsko-rekreativni centar ovog dela Srbije o čemu svedoči i činjenica da je trenutno u Pirotu na pripremama reprezentacija Srbije u fudbalu, prošle nedelje je održano Prvenstvo Srbije u ritmičkoj gimnastici, ovog vikenda se održava u džudou, u toku je i ATP turnir u tenisu na kome učestvuju teniseri iz preko 20 zemalja.

Trener reprezentacije Goran Stevanović, legenda srpskog i nekada jugoslovenskog fudbala, kazao je da pamti Pirot iz slavnih vremena, kada je Pirot bio važan fudbalski grad u nekadašnjoj Jugoslaviji  i izrazio želju da Pirot to što pre ponovo postane.

-Uslovi za rad ovde su fenomenalni, imate jedan od najboljih terena u Srbiji, sve je zaista na vrhunskom nivou i nismo slučajni izabrali da u Pirot dođemo na pripreme. Vama želim da se vratite na staze stare slave i da Pirot ponovo bude važna tačka na fudbalskoj mapi Srbije-kazao je selektor Stevanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker