Gradska hronika

Ove godine oko 900 noćenja u seoskim turističkim domaćinstvima

Ove godine Turistička organizacija Pirot završiće sa ostvarenih, za sada, oko 900 noćenja, što je ogromno povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je za celu godinu ostvareno svega 214 noćenja-izjavio je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Po rečima direkora Zlatkova, na osnovu najnovijih podataka o broju noćenja, može se reći da Pirot predstavlja lidera ove vrste turizam u Istočnoj Srbiji.

-Imamo kategorisanih 28 kuća i preko 140 ležaja u 12 staroplaninskih sela. Ovo je ujedno i podsticaj da još više promovišemo naše selo, boravak na selu i vrhunsku staroplaninsku hranu, kao i manifestacije koje imamo-kazao je Zlatkov.IMG_20131128_111123

On je dodao da je TOP na poslednjem sajmu u Kragujevcu, koji je upravo završen, dobila još jednu nagradu, za najbolje uređen štand.

-Reč je o jednom od najvećih sajmova turizma i seoskog turizma u našoj zemlji, na kome je TOP učestvovao peti put za redom. Posle Beograda i Sofije, ovo je za nas najznačajniji sajam upravo zbog činjenice da se akcenat stavlja na seoska kategorisana domaćinstva. Imali smo posebno uredjen prostor na Sajmu u Kragujevcu gde su dominirali pirotski ćilim i staroplaninska jela, te smo za to i dobili nagradu za najuredjeniji izlagacki prostor na minulom Sajmu-kazao je Zlatkov.
Turistička organizacija je nedavno publikovala najnovije brošure koje su izazvale ogromno interesovanje javnosti a već su i osvajale nagrade na sajmovima. Nove brošure posebno obrađuju segmente naše turističke ponude poput verskog turizma, vodopada na Staroj planini, zatim manifestacija poput Sajma peglane kobasice i Sajma staroplaninskih jela, zatim pećine, kanjone i klisure i druga prirodna bogatstva našeg kraja, zaključuje Zlatkov.
tekst Aleksandar Ćirić
fotografija TOP

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker