IntervjuLokalna samouprava

Ove godine nekoliko novih firmi počinje da radi u Pirotu, gradiće se i Lidl

U intervjuu za Pirotske vesti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da će ova godina biti u znaku novih firmi koje će početi da rade i koje će uposliti na stotine nezaposlenih. Ove godine počeće da se gradi i Lidl u Pirotu pa se očekuje da uz postojeće trgovinske lance poput Maxija, Rode i Lidla koji će početi da se gradi, Pirot postane pravi trgovinski centar što će privući još novca u Pirot, kazao je gradonačelnik Vasić za Pirotske vesti.

-Mi u 2018. godini očekujemo povećanje broja novootvorenih radnih mesta. Sa mnogim investitorima, i domaćim i stranim smo već završili pripreme. Očekujemo da francuska firma preko puta ulaza u Slobodnu zonu počne da radi, da D kompani poveća broj zaposlenih, da dva bugarska i jedan grčki investitor u oblasti tekstila povećaju broj zaposlenih i da naravno Miroljo kao glavni i najveći kupac Prvog maja krene i poveća proizvodnju. Pored toga, očekujemo i prodaju drugog dela Prvog maja i prodaju zemljišta za koje smo stvorili uslove za investitore i na lokaciji postojeće industrijske zone ali i na novim lokacijama. Ono što se već sada javlja kao problem jeste kvalitet radne snage, stepen obučenosti, motivisanosti radne snage-kaže Vasić.

Vasić obilazi novootvorenu fabriku teksila Pirteks u Slobodnoj zoni

Osim investitora iz sektora proizvodnje, Pirot je sve interesantniji i trgovinskim lancima, za koje je opšte poznato da idu tamo gde ima novca. Otvorena je Roda u Pirotu, godinama uspešno radi Maxi, a ove godine gradiće se i Lidl.

Otvorena Roda u Pirotu

-Dokaz da u Pirotu raste kvalitet života i da Pirot raspolaže većom količinom novca u odnosu na druge gradove jeste veliko interesovanje trgovinskih lanaca za naš grad. Sada imamo veliki objekat Rode, a ubrzo u 2018. treba da se gradi objekat Lidla. To je dobro iz više razloga. Prvo, zapošljava se veći broj radnika iz oblasti usluga, trgovine i sličnih delatnosti. Drugo, okreće se više novca i mi pružamo mogućnost da turisti koji dolaze sa strane, pre svega Bugari, ostave više novca ovde i na taj način utičemo i na razvoj lokalne tražnje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Pirotski kačkavalj u Rodi probao i ministar Ljajić, detalj sa otvaranja objekta

 

 

Pogledajte i prvi deo intervjua sa gradonačelnikom Vasićem:

http://www.pirotskevesti.rs/intervju/intervju-vladan-vasic-2017-godina-godina-stabilnosti-za-pirot-idemo-dobrim-koracima-napred/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker