Gradska hronika

I ove godine blizu 6000 posetilaca na Porodičnom danu bezbednosti Tigar Tyres-a

Pirot,  16. septembar 2017. Pod sloganom Da je svaki dan zdrav i bezbedan, kompanija Tigar Tyres je po treći put  u krugu fabrike organizovala događaj  koji je okupio zaposlene i članove njihovih porodica, kao i partnere iz lokalne zajednice. Skoro svaki 10. Piroćanac je uzeo učešće u ovom dešavanju koje ima za cilj da na popularan način promoviše bezbednost u najširem smislu reči  i unapređuje bezbednosnu kulturu.

U potpunosti svesni važnosti guma za obezbeđivanje sigurnosti vozača na putu, kompanija Tigar Tyres je svakodnevno fokusirana na poboljšanje performansi (kočenje i držanje pneumatika u svim vremenskim uslovima). Pored poboljšanja tehničkih mogućnosti pneumatika, kompanija je takođe posvećena i unapređenju mobilnosti  kroz aktivnosti u lokalnoj zajednici, kao što je Porodični dan bezbednosti Tigar Tyres. Imajući to u vidu, za sve posetioce, a posebno za one najmlađe realizovane su radionice u pogledu bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Tokom Porodičnog dana bezbednosti organizovane su edukacije iz bezbednog ponašanja na poslu, koje se tiču zaštite od požara, zaštite od hemijskih rizika, bezbednog rada na visini, zaštite životne sredine, ergonomije (pravilnog rada za kompjuterom), prve pomoći, kao i procene rizika.

Posebno je značajno to što je i ovaj Porodični dan bezbednosti bio potvrda snažnog volonterskog pokreta u Tigar Tyres-u i lokalnoj zajednici. Sveukupno, volonteri su donirali oko 3.000 sati dobrovoljnog rada i obezbedili da Dan kada je porodica Tigar Tyres na okupu protekne bezbedno i da ima prvenstveno edukativni karakter.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u Danu bezbednosti, jer su na ovaj način dali doprinos unapređenju naše svesti o značaju bezbednosne, saobraćajne, ekološke i zdravstvene kulture.

Posebno zahvaljujemo i svim našim partnerima koji su nam aktivno pomogli da uspešno promovišemo jedan od naših glavnih ciljeva, odnosno unapređenje bezbednosne kulture.

 

Služba za komunikacije

Tigar Tyres-a

foto Aleksandar Ćirić

video Milan Petrović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker