Lokalna samouprava

Otvoreno kupalište za dva i po meseca posetilo preko 90.000 ljudi

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao Otvoreno kupalište kako bi sumirao rad kupališta nakon upravo završene prve kupališne sezone. Vasić je istakao da je kupalište u potpunosti opravdalo svoje postojanje jer je za nepuna dva i po meseca, koliko je trajala ovogodišnja sezona, zabeležena izuzetna posećenost od preko 90.000 ljudi, a veliki broj Piroćanaca koristio je pravo na besplatne karte, reč je o kategorijama poput mališana, majki sa troje dece, višestrukim davaocima krvi, ratnim veteranima. Od početka septembra, do 17. septembra, kada je zatvorena kupališna sezona, ulaz na kupalište bio je potpuno besplatan.

-Prva kupališna sezona, na osnovu podataka koje imamo, pokazuju da je ovaj bazen bio više nego potreban. Imali smo oko 90.000 posetilaca, bilo je dana kada smo imali i preko 4.000 posetilaca na dnevnom nivou. Zahvaljujem se svima koji su bili angažovani ovde, spasiocima, doktorima, tehničkoj službi, kvalitet vode se ispitivao dva puta nedeljno, nismo imali ni najmanjih problema po tom pitanju. Imali smo prihod od oko 7.5 miliona dinara od prodatih karata, pritom veliki broj kategorija je imao besplatne karte. Mislim da su ljudi mogli ovde da nadju dobru zabavu tokom leta-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da je siguran da će sledeća godina biti još bolja.

-Mi smo radili probni režim rada, uočili smo neke nedostatke koji će biti ispravljeni, tako da očekujemo da naredna godina bude još bolja-kaže Vasić i dodao da očekuje da naredna sezona kreće sa prvim danima juna. Kada je o poligonu reč, već u prvoj polovini oktobra očekujemo da počne sa radom novi poligon koji ima izuzetne uslove za rad autoškola-naveo je Vasić.

-Trenutno se uređuje parking prostor. Tu će se uraditi dobra pristupna staza za automobile i veliki broj parking mesta, mada smo videli da ni ovog leta nije bilo problema sa nedostatkom parking mesta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker