Gradska hronika

Otvoreno gradilište u Ulici Save Kovačevića

Radovi na uređenju parkinga u Ulici Save Kovačevića, iza zgrade u Dragoševoj, zvanično su počeli juče. U toku su grubi zemljani radovi, uklanja se postojeća betonska i zemljana podloga. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, ugovoreni rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenje izvođača radova u posao.

“Izvođač radova je firma “Trace” Niš, a vrednost ove investicije, koja se finansira iz budžeta grada, je 4,4 miliona dinara. U planu je uređenje prostora površine 700 kvadratnih metara. Formiraće se petnaestak parking mesta, pešačke staze koje će se asfaltirati, postaviće se novi ivičnjaci, novi stubovi za javnu rasvetu, predviđeno je i ozelenjavanje adekvatnih površina , tako da će taj prostor dobiti, nov, moderan i funkcionalan izgled i verujem da će naši sugrađani biti zadovoljni, kao i sami stanari okolnih zgrada”- izjavio je Svilarov.

Svilarov je istakao da se, nedavno započeti, radovi u Ulici Predraga Boškovića odvijaju planiranom dinamikom. Grubi zemljani radovi su završeni, tlo je tamponirano, a trenutno se završavaju pešačke staze od behatona. Očekuje se da vrlo brzo usledi asfaltiranje. Takođe, počeli su radovi i u Ulici Meše Selimovića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker