Lokalna samouprava

Otvoreni plivački kompleks u Pirotu – Građevinski i budžetski podvig

Jedan od vrlo smelih poduhvata lokalne samouprave u Pirotu, bez sumnje, jeste izgradnja Otvorenog plivačkog kompleksa u Senjaku, pored Gradskog stadiona i Zatvorenog bazena. Reč je o vrlo zahtevnom građevinskom objektu koji zauzima površinu veću od dva hektara, a sam bazen za plivanje se prostire na skoro 3.000 kvadratnih metara. Vrednost investicije, koja se finansira iz buždeta grada, je oko 4 miliona evra, najveći deo je isplaćen, i već narednog leta Pirot i okolina imaće na raspolaganju, pored bazena za kupanje, niz drugih sadržaja namenjenih deci i odraslima. Upravo tim povodom nimalo pretenciozno ne zvuči izjava da je ovo građevinski i budžetski podvig grada Pirota.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da će do kraja godine biti isplaćen još jedan iznos za gradnju bazena, a da je projekcijom budžeta za narednu godinu predviđeno još 50 miliona dinara i da će, verovatno, rebalansom biti obezbeđena dodatna sredstva kako bi se u potpunosti izmirile obaveze prema izvođaču radova.

“Mislim da je to, kao što je moj zamenik, Colić, rekao na Gradskom veću, građevinski i budžetski podvig. Da sami i bez ičije pomoći, a neosetno za građane, isplatimo jednu veliku investiciju, kao što je izgradnja otvorenog plivačkog kompleksa. Do kraja godine ćemo imati oko 75 posto realizacije od ukupnih finansijskih obaveza, a preostali deo isplatićemo u narednoj godini” – izjavio je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker