Lokalna samouprava

Otvoreni plivački kompleks biće pravi ukras Pirota

Radovi na Otvorenom kupališnom kompleksu u Pirotu ubrzano se privodi kraju, mada nestabilno vreme ne ide na ruku neimarima, pre svega kada je reč o popločavanju dna velikog glavnog bazena – školjke bazena koja je po vodenom ogledalu jedna od najvećih u Srbiji.

-Razgovarao sam sa nadzorom, izvođačima, sve ostale radove ćemo verovatno stići negde do 1. ili 5. avgusta, ali zbog neophodnosti postojanja adekvatnih vremenskih uslova i zahteva za veoma niskom vlažnošću u vreme postavljanja pločica na školjku bazena, svaki kišni dan stvara probleme izvođačima jer praktično ne mogu da rade. Naime, neophodno je imati desetak dana potpuno suvo vreme da bi dno bazena bilo potpuno suvo i pogodno za popločavanje. Vlažnost se meri stalno kako bi radovi bili urađeni kako treba, tako da, imajući u vidu vremenske uslove, bojim se i da će 15. avgust biti rok koji je zahtevan. Molim ljude za razumevanje, dajemo svi sve od sebe, neka pogledaju ljudi koji su možda ovog leta radili kupatila, oni će najbolje shvatiti kakav je ovo podvig da se prostor od preko 20.000 kvadrata uredi za nešto više od godinu dana. Nema kvadratnog metra gde nešto nije urađeno, da li su to instalacije, behaton, sportski tereni, trava, restoran, igrališta, internet zona, igrališta za decu, stvarno mislim da će ovo biti ukras čitavog grada. Zbog toga se trudimo maksimalno da kompleks bude otvoren ove sezone-kazao je gradonačelnik Vasić.

-Mislim da radovi ovde ipak odmiču dobro, radovi su kvalitetno izvedeni, ima zaista puno posla jer je reč o veoma kompleksnom sistemu sa mnogo sadržaja koji će, nadam se, biti atraktivan ne samo ljudima iz Pirota, već i onima iz drugih delova zemlje i inostranstva-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker