Lokalna samouprava

Otvoreni kupališni kompleks predstavljaće ukras Pirota i ovog dela Srbije

Pirot će tokom avgusta dobiti jedan od najmodernijih i najlepših kupališnih kompleksa u zemlji vredan oko četiri miliona evra

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa ekipom Pirotskih vesti obišao jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Srbije – Otvoreni kupališni kompleks u Pirotu čija je vrednost oko četiri miliona evra. Vasić je tom prilikom kazao da je zadovoljan kvalitetom radova i da se očekuje da tokom avgusta ovaj kompleks bude završen čime će Pirot dobiti jedan od najmodernijih otvorenih kupališnih kompleksa u zemlji.

-Redovno obilazim ovo gradilište i mogu da kažem da ovo izgleda dosta dobro. Mogu da se pohvalim izvođačem radova koji daje sve od sebe, na svakom koraku se nešto radi. Ovde imamo 20.000 kvadratnih metara i nema kvadrata gde nije nešto urađeno. Radovi se odvijaju u zategnutim dinamičkim planovima, imali smo desetak dana kiše i to je značajno poremetilo dinamiku što se tiče postavljanja keramike, pre svega u školjki bazena. Sve ostalo ide poprilično dobro. Pribojavam se da će sve biti gotovo do 1. avgusta, ali verujem da ćemo uhvatiti ovu kupališnu sezonu i da ćemo otvaranje prolongirati najviše 10 do 15 dana, ali još uvek “jurimo” taj rok od 1. avgusta. Voleo bih da “stignemo” taj jer kako bi pokazali i Srbiji i svetu da i u ovakvim uslovima, sa poremećenim uslovima kada je reč o cenama građevinskog materijala, ostvarimo ono što smo zamislili, a to je da Pirotu podarimo predivan otvoreni kupališni kompleks-kazao je gradonačelnik Vasić.

Noviteti za Srbiju – padel teren, skvoš teren…

Otvoreni kupališni kompleks imaće brojne sadržaje među kojima su neki novina, poput terena za padel, vrstu tenisa u zatvorenom koji je hit u svetu.

-Biće otvorenih terena koji su inovacija za Srbiju kao što je padel teren, postojaće teren za skvoš, teren za basket, teren za decu, restoran koji će krasiti ceo kompleks koji će funkcionisati tokom cele godine-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker