Lokalna samouprava

Projekat za Otvoreni bazen gotov do kraja godine. Pirot će dobiti jedan od najvećih sportsko-rekreativnih kompleksa u zemlji

Kako je i obećao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u intervjuu Pirotskim vestima da će do kraja ove godine biti urađena projektna dokumentacija i početi da se traže izvori finansiranja za budući Otvoreni bazen, pokrenut je postupak javne nabavke za izbor projektantske kuće koja će uraditi kompletnu dokumentaciju za ovaj kapitalni projekat – budući veliki kompleks otvorenog bazena koji će se nalaziti na lokaciji preko puta sadašnjeg Zatvorenog bazena, jednog od najsavremenijih objekata te vrste u zemlji.  Grad je iz svog budžeta izdvojio 5 miliona dinara izradu projekte dokumentacije.

 

Po Vasićevim rečima, projekat Otvorenog bazena, značajno će uticati na ukupan ambijent u gradu.

-Baš kao što je Zatvoreni bazen promenio sliku grada i odnos mlađih sugrađana prema sportu, zdravom životu i zdravim stilovima života, slično će biti i sa Otvorenim bazenom. On treba da bude na prostoru između postojećeg Zatvorenog bazena i Nišave, na prostoru od dva hektara, na kome je nekada bila planirana izgradnja velike sportske hale. Mislim da smo ispravno odlučili da na tom prostoru bude otvoreno kupalište, a na drugoj polovini prostora nastavak Adrenalin parka sa mnogo zelenih površina i mnogo igrališta. Projekat postoji u nacrtu i očekujemo da projektna dokumentacija bude urađena do kraja ove godine, da se izdaju građevinske dozvole i ostala dokumentacija nakon čega ćemo krenuti da tragamo za izvorima finansiranja za ovaj veoma važan projekat-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker