Lokalna samouprava

Otvorene sezone klizanja i skijanja, specijalne pogodnosti za najmlađe

Večeras su svečano otvorene klizališta i skijališna sezona. Ceremonija otvaranja održana je na kompleksu Omladinskog stadiona na Gradskom klizalištu. Sportski centar Pirot omogućio je besplatno skijanje i klizanje za vikend, a od ponedeljka jedna kupljena karta za bilo koji sportski objekat, klizalište, Zatvoreni bazen ili Gradsko skijalište, važiće tog dana za sve objekte. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić na otvaranju klizališta kazao je da retko koji grad u Pirotu može da se pohvali tako razvijenom infrastrukturom da deca mogu tokom zimskog raspusta prepodne da plivaju i uživaju na Zatvorenom bazenu, preko dana da uživaju u skijanju na Gradskom skijalištu na Planinarskom domu a uveče da klizaju i to po krajnje simboličnim cenama.

-Sve ono što današnja deca u Pirotu na našu radost imaju. Mi kao deca nismo imali gotovo nikakvu sportsku infrastrukturu, a danas naši mališani mogu zimi da uživaju u plivanju u Zatvorenom bazenu, da skijaju, klizaju i uživaju u još mnogo drugih sadržaja. Značajno je posebno da je ovo naše klizalište, za razliku od mnogih drugih gradova koji iznajmljuju klizališta mi to ne radimo već smo kupili klizalište zahvaljujući projektu koga smo realizovali uz pomoć IPA fondova. To omogućuje da cena bude simbolična – 100 dinara-kazao je gradonačelnik Vasić.

Deca na prvom mestu

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kazao je da su Sportskom centru i Gradu Pirotu deca uvek bila na prvom mestu.

-Ja sam danas bio na skijalištu, tamo je zimska bajka, ovde je uveče zimska bajka, na bazenu je toplo, rade sauna, spa centar kompletno tako da pozivam sve naše sugrađane, posebno najmlađe, da dođu i iskoriste promociju koju smo omogućili, a to je da jedna kupljena karta za bilo koji objekat, tog dana važi za sva tri objekta-kazao je Đorđević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker