Sport

Otvorene prijave za 3. Avanturistički Outdoor Festival Jerma

Jerma je bajka”, “Jerma je magijai puno reči oduševljenja aktivnostima u prirodi, zabeležene su od strane učesnika nakon održanog drugog izdanja festivala u kanjonu reke Jerme 2019. godine.

Avanturistička mreža ostaje verna svojoj avanturističkoj zajednici i sa zadovoljstvom najavljuje 3. Avanturistički Outdoor festival Jerma koji će biti održan od 12. do 16. avgusta 2020. godine. Prijave za festival suotvorene od 11. decembra 2019, na novoj internet prezentacijiwww.visitjerma.com, koju je udruženje kreiralo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine R. Srbije.

Festival je omiljeni događaj brojnim avanturistima, ekolozima, rekreativcima, ali i sve većem broju aktivnihporodica sa decom iz Srbije i regiona. Program festivalaobuhvata aktivnosti u prirodi za sve generacije planinarenje, sportsko penjanje, planinsko trčanje, biciklizam, divlje pećinarenje, jogu, slackline, ali i kampovanje, ekološkoistraživačke, kreativne i umetničke radionice za decu iodrasle. Učesnici će biti u prilici da se na aktivnostima družesa lokalnim stanovništvom, koriste smeštaj u seoskim domaćinstvima i kupuju lokalne proizvode na Outdoor pijaci. Sve aktivnosti realizuju licencirani vodiči, treneri i instruktori, uz dežurstvo Gorske službe spasavanja Srbije.

 

U okviru festivala 15. avgusta 2020. biće organizovan iAvanturistički dan”, jednodnevni događaj za sve koji žele da postanu avanturisti makar na jedan dan i uživaju u lepotamakanjona reke Jerme.

Pored bogatog festivalskog programa za decu, 15. avgusta2020.god. u selu Vlasi će po drugi put biti realizovanaAvanturistička trka sa preprekama”. Trčanje na poligonu kojivodi kroz selo, sa raznim preprekama, od provlačenja ispodmreže, prolazak kroz blato, do veslanja u čamcima, izazvaloje veliko interesovanje i oduševljenje mališana i njihovihroditelja. Organizatori poručuju roditeljima da provode štoviše vremena sa decom u prirodi i da redovno treniraju, jer ćesledeća trka biti prava pustolovina.

Ukoliko imate dovoljno avanturističkog duha da se upustite u avanturu po kojoj ćete pamtiiti 2020.godinu prijavite se ibudite deo Avanturističke zajednice koja svoja leta pamte po druženju u kanjonu reke Jerme.

Ako želite da postanete deo Avanturističke mreže, da predstavite svoje proizvode i usluge, podržite festival ili da volontirate, kontaktirajte organizatora putem maila: [email protected]

Više informacija na sajtu: www.visitjerma.com

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker