Lokalna samouprava

Otvorena škola u Staničenju

Danas je svečano otvorena nova škola u Staničenju u čiju izgradnju je uloženo više od 10 miliona dinara. Školu će pohađati 23 mališana iz Staničenja, ali i okolnih sela. Školu je svečano otvorio predsednik opštine mr Vladan Vasić.

skola stanicenje

Vasić je čestitao meštanima i svim đacima na otvaranju nove škole.

-Na našu sreću izgradili smo potpuno nove škole poput škola u selima Petrovac, Ponor, potupno je renovirana škola u selu Poljska Ržana. Ove godine je budžetom za škole predviđeno 270 miliona dinara, što uopšte nije malo, a za razliku od mnogih drugih delova Srbije, u Pirotu sve škole normalno rade i dočekuju novu školsku godinu maksimalno spremni, nema blokiranih računa niti bilo kakvih drugih problema-kazao je Vasić.

skola u stanicenju

Direktorka OŠ “Dušan Radović” Nataša Branković uz čestitke meštanima i mališanima poželela je srećan početak školske godine.

-Želim Vam srećan početak nove školske godine sa željoma da ima što više dece i u gradu i selima, a meštane pozivam da svoju školu čuvaju-kazala je direktorka Branković.

ACA_5326_resize

Profesorka književnosti Dragana Jovičić kaže da su uslovi za rad u novoj školi odlični.

-Ranije nije bilo tako i uslovi nisu bili zadovoljavajući. Deca su do sada mogli samo da uživaju u znanju i učenju, a sada mogu da uživaju i prelepom ambijentu-kazala je profesorka Jovičić.

Radost povodom nove škole nisu mogli da sakriju ni oni zbog kojih je škola i izgrađena, mališani iz Staničenja i okolnih sela.

-Škola nam je prelepa, ima mnogo više dece i stvarno nam je super-kaže učenik drugog razreda Nikola Ćirić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker