Kultura

Otvorena izložba slika Teodore Micić – “Možda spava”

U Likovnoj galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu otvorena je nova izložbena postavka pod nazivom “Možda spava” , autorke, Teodore Micić. Jedna od najdarovitijih mladih slikarki Srbije prvi put samostalno izlaže u Pirotu, a ljubitelji likovne umetnosti moći će da vide sedamnaest slika rađenih tehnikom ulje na platnu.

Teodora Micić, rođena u Jagodini 1998. godine, završila je osnovne studije na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, smer likovne umetnosti, modul grafika. Stipendista je Fonda za izuzetno nadarene studente Republike Srbije. Do sada je imala četiri samostalne izložbe, a učestvovala je u četrdesetak grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i pohvala.

Radmila Vlatković, direktorka pirotske Likovne galerije, kaže da je postavljena jedan tematska izložba slika, slika koje deluju intrigantno i očekuje dobru posećenost. Likovni rukopis Teodore Micić je vrlo specifičan, kaže Vlatkovićeva. Umetnica posmatra svet kroz prizmu psiholoških razmišljanja. Radovi su veoma lični i emotivni. Glavna tema, koja se provlači kroz sve slike, je ljudska figura, a u fokusu je izraz i doživljaj potenciran od svedenog i smirenog kolorita do prave eksplozije boja u procesu promena.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker