Kultura

Otvorena izložba likovnih radova učenika – Podignimo svest za čistiji svet

Otvaranjem izložbe radova učenika pirotskih osnovnih škola, pod nazivom “Podignimo svest za čistiji svet”, završen je projekat Udruženja žena “Lav” pod istoimenim nazivom. Projekat je podržan sredstvima Lokalnog akcionog plana za decu grada Pirota. Snežana Manić, iz Udruženja žena “Lav” kaže da su tokom realizacije projekta održane zanimljive radionice sa decom. U planu je bilo dvadesetak učenika, ali je interesovanje bilo izuzetno, skoro stotinu učenika obuhvaćeno je projektom, o čemu svedoče i izloženi radovi. U Galeriji “Čedomir Krstić” izložena su 84 rada. Autori tri najbolja rada nagrađeni su tablet računarima.

“Radionice su izazvale veliku pažnju i interesovanje dece. Još kada smo rekli da ćemo raspisati konkurs i obezbediti nagrade onda je bilo posebnog oduševljenja i svakodnevnog zivkanja. Kada smo krenuli da sakupljamo radove po školama bilo je više od devedeset. Imali smo stručni žiri koji je ocenio da su svi radovi veoma dobri. Ali, neki ipak nisu bili za izložbu, njih smo izdvojili, a ovde su izložena 84 rada. Nismo uspeli da obezbedimo nagrade za sve učenike, ali smo se opredelili da damo tri nagrade – tri tableta. Mada je jako nevreme nadam se da su tu dobitnici nagrada”- rekla je Manićeva.

Prema oceni stručnog žirija treću nagradu osvojio je učenik OŠ “8. septembar”, Lazar Stojanović, drugu učenica OŠ “Vuk Karadžić, Ksenija Tošić, a prvu, jedan od najmlađih učesnika projekta, učenica prvog razreda OŠ “Sveti Sava”, Sofija Denčić.

Izložba učeničkih radova biće otvorena desetak dana.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker