Gradska hronika

Otvorena Gradska kafana u hotelu Ana Lux Spa

Večeras je uz veliki broj zvanica svečano otvorena Gradska kafana, koja će raditi u okviru kompleksa hotela Ana Lux Spa. Vlasnica Ana Lazarević kaže da je reč o restoranu koji je nešto posebno za Pirot, služiće se tradicionalna hrana, a od sutra počinje sa radom i SPA centar u hotelu Ana Lux. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je medijima da mu je drago što ima sve više povratnika iz inostranstva koji se vraćaju i ulažu ogroman novac u rodni grad.

gradska kafana u pirotu7_1

Vlasnica hotela Ana Lazarević kaže da je trebalo dosta vremena da Gradska kafana počne sa radom.

-Ovaj restoran je stvarno nešto posebno, počev od ambijenta, do tradicionalne hrane iz Pirota koja će se služiti ovde. Povezali smo ovo i sa otvaranjem SPA centra tako da će od danas početi sa radom i kafana i SPA centar-kazala je direktorka Lazarević.

gradska kafana u pirotu7_2

Na otvaranju kafane prezentovana su i vrhunska vina proizvođača “Plantaže”, jednog od najboljih proizvođača vina na ovim prostorima, inače iz Crne Gore.

gradska kafana u pirotu7_4

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da mu je drago što se upotpunjuje sadržaj hotela.

-Privatna inicijativa u Pirotu ima zamaha, a posebno mi je drago što ljudi povratnici iz inostranstva ulažu u svoj grad. Ovo je poziv dijaspori, privatnoj inicijativi u Pirotu, jer mi kao lokalna samouprava čvrsto podržavamo privatnu inicijativu i razvoj Pirota u svakom pogledu. Ovo je još jedan dokaz da Pirot napreduje i da smo na dobrom putu da postanemo sporto-turističko rekreativni centar ovog dela Srbije, što nam je inače i cilj-kazao je Vasić.

gradska kafana u pirotu7_3

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker