Lokalna samouprava

Otvoren rekonstruisani vrtić Prvomajski cvet. Neće biti više listi čekanja, kazala na otvaranju ministarka Slavica Đukić Dejanović

Danas je svečano otvoren potpuno rekonstruisani vrtić Promajski cvet. Ceremoniji otvaranja prisustvovala je ministarka  bez portfelja u Vladi RS Slavica Đukić Dejanović, koja je zajedno sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem i direktorkom Predškolske ustanove Milkom Colić, presekla vrpcu i zvanično otvorila rekonstruisani objekat. 

-Sa zadovoljstvom sam videla uspešno realizovan projekat koga je Ministarstvo finansiralo sa gotovo 14 miliona dinara bespovratnih sredstava, Grad Pirot sa još pet miliona dinara. Sve to je dalo mogućnost da 120 mališana bude primljeno u ovaj vrtić što znači da više nemamo liste čekanja. Pirot polako počinje da pravi trendove koji daju nadu da će demografska budućnost u ovom gradu biti mnogo bolja-kazala je ministarka Đukić Dejanović.

Vasić: Vrtić Prvomajski cvet će ponovo biti ponos grada

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se ministarki Đukić Dejanović na pomoći u realizaciji cilja da vrtić Prvomajski cvet ponovo bude ponos grada.

-Renovirali smo i nadogradili oko 400 metara kvadratnih novog prostora što je u rangu izgradnje novog vrtića. Ostalo je da se uredi fasada i dvorište i to planiramo da takođe u saradnji sa Ministarstvom koga vodi gospođa Đukić Dejanović i uz sopstvene snage uradimo najkasnije sledeće godine kako bi Pirot ponovo imao jedan reprezentativni vrtić-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da Grad Pirot više od 60 miliona dinara izdvaja direktno samo za populacione mere, kojih ima petnaestak, kao i preko stotinu miliona dinara za funkcionisanje vrtića i osnovnih i srednjih škola.

Direktorka PU Čika Jova Zmaj Milka Colić zahvalila se ministarki Đukić Dejanović i Gradu Pirotu na pomoći.

-Znamo šta znači primiti još stotinak deteta u Predškolsku ustanovu tako da je ovo veoma značajan dan-zahvalila se direktorka Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker