Ostale vesti

Otvoren novi pogon u Tigar tajersu – broj zaposlenih dostigao 3.000

Michelin Group (Mišlen grupa) i njena kompanija u Srbiji – Tigar Tyres danas su svečano otvorili novi pogon valjare čime se ostvaruje pun kapacitet fabrike u Pirotu, zahvaljujući investicionom projektu vrednom 215 miliona evra, koji je započet 2013. godine. Ovim je fabrika povećala proizvodnju na čak 12 miliona putničkih guma godišnje, dok broj zaposlenih iznosi 3.000. Najviše rukovodstvo Michelina zahvalilo se lokalnoj samoupravi u Pirotu i gradonačelniku Vladanu Vasiću na ogromnoj podršci prilikom izgradnje novih pogona i realizacije ove izuzetno važne investicije.

Primenjena najsavremenija tehnologija obezbeđuje fleksibilan poslovni model koji će se prilagoditi potrebama tržišta. Istovremeno, ona značajno unapređuje proizvodni proces, održavanje, planiranje i upravljanje kvalitetom.

Geri Šejdi
Geri Šeidi, direktor Tigar tajersa

Svečano otvaranje novog pogona fabrike Tigar Tyres u Pirotu održano je u prisustvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, predsednika kompanije Michelin za Centralnu i Jugoistočnu Evropu – g. Erika Feidija, direktora kompanije Tigar Tyres – g. Gerija Šeidija, poslovnih partnera, medija i zaposlenih.

“Investicija od 215 miliona evra u Tigar Tyres predstavlja svojevrsnu modernizaciju fabrike i osnovu za povećanje proizvodnog kapaciteta. Taj projekat istovremeno ilustruje poverenje koje Michelin Grupa ima u fabriku u Srbiji, a kroz otvaranje nove valjare, i u održivi razvoj naše kompanije u Pirotu. Ovo je zaista značajan korak za naš dugoročni razvoj ovde u Pirotu i u Republici Srbiji, koji osigurava veću konkurentnost i bolje usluge za naše klijente putem proširenog portfolija proizvoda, bolji kvalitet i veću sigurnost naših guma”, istakao je g. Erik Feidi, predsednik kompanije Michelin za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

puštanje valjare u pogon
Istorijski momenat-puštanje novog pogona u rad

 

Tokom obraćanja učesnika na ceremoniji svečanog otvaranja pogona, najveći akcenat je stavljen na značaj ove investicije za pirotski kraj i domaću privredu uopšte, ali i na ponos zbog toga što je ustoličena tehnološki najmodernija linija.

 

“Novi pogon valjare podrazumeva poslednju fazu višegodišnjeg investicionog ciklusa i njegov tehnološki najnapredniji deo. Ova linija je primer moderne tehnologije u pogonu koja nam omogućava da se fokusiramo na potrebe tržišta i da obezbedimo kako aktuelne, tako i buduće klijente. Profesionalnost i posvećenost našeg tima doprinele su tome da projekat bude završen na vreme i u okviru predviđenog budžeta”, izjavio je g. Geri Šeidi, direktor kompanije Tigar Tyres.

tigar tajers valjara

Tigar Tyres sada poseduje opremu poslednje generacije, sa potpunom kontrolom procesa potrošnje materijala, energije i tečnosti. Investiranjem u nov, moderan pogon valjare sa tandem tehnologijom prilagođenom za siliku, kompanija je obezbedila uslove koji će osigurati primenu savremenih trendova i ispunjenje zahteva korisnika, što ilustruje istinsku posvećenost klijentima.

 foto Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker