Lokalna samouprava

Otvoren mini-pič teren u Prčevcu

Danas je svečano mališanima naselja Prčevac predat na upotrebu moderni mini-pič teren koji je izgrađen zahvaljujući Programu prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, koga finansira EU. U okviru istog projekta Pirot će na zimu dobiti i klizalište koje će biti postavljeno kod Omladinskog stadiona, a vrednost oba objekta iznosi oko 220.000 evra.

mini pic teren_5

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je da sa velikim zadovoljstvom prisustvuje svečanom otvaranju ovog objekta.

Mi imamo sedam aktuelnih  projekata prekogranične saradnje sa opštinom Montana u Bugarskoj koja uspešno realizujemo ili smo realizovali i Montana je naš najuspešniji partner. Urađen je mini-pič teren sa pratećim objektima a dobićemo i klizalište na Omladinskom stadionu. Ovaj deo grada za mini-pič teren smo odabrali zato što ima puno dece a nemaju ni jedan uređeni prostor za igru, bavljenje sportom i nadam se da će meštani znati da poštuju ovaj teren-kazao je Vasić.

mini pic teren_2

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kazao je da je Pirot zbog velikih ulaganja u sport jedan od retkih gradova koga nadležni u Ministarstvu sporta uvek ističu kao primer ostalima.

Pomoćnik ministra Dragan Antanasov vrlo često pominje Pirot kao primer drugim gradovima, evo sada će na primer na Sajmu sporta koji će biti održan novembra meseca Pirot i Zrenjanin biti istaknuti kao dva pozitivna primera u Srbiji.Hteo bih da se zahvalim našim partnerima iz Montane, opštini Pirot, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, kao i izvođačima radova “Tigar inkonu” i “Toploti”. Ovo je drugi projekat koga rade lokalni izvođači. Mi smo prošle godine iz istog programa rekonstruisali potpuno Omladinski stadion. Drago mi je da Sportski centar sveke godine izrodi po jedan kapitalni objekat, prošle godine Omladinski stadion, ranije skijalište, tako da sam zaista ponosan. Posebno mi je drago jer meštani već brinu o mini-pič terenu. Teren u Prčevcu je sada svakog dana puno dece i to je zaista prelep prizor-kazao je Đorđević.

mini pic teren_3

Krasimira Živkova, koordinator projekta u ime opštine Montana u Bugarskoj kaže da je saradnja sa opštinom Pirot odlična.

ACA_3945_resize

Reč je o infrastrukturnim projektima. Po istom projektu u Montani radi se rekonstrukcija gradskog stadiona u Montani, radi se moderna rasveta, atletska staza, radovi su gotovi i drago mi je da je i Pirot dobio prelep objekat. Nadam se da ćemo nastaviti odličnu saradnju sa opštinom Pirot-kazala je Živkova.

mini pic teren_4

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koja je zadužena za pisanje i realizaciju projekata Prekogranične saradnje Marija Đošić kaže da je do sada na ovaj način opština Pirot kroz ukupno sedam projekata dobila milion evra. Zahvaljujući ovom novcu Pirot je dobio Omladinski stadion, mini-pič teren u Prčevcu, dobiće klizalište i druge važne objekte. KLER i opština Pirot uveliko rade i na narednom projektu kojim će Pirot i Montana konkurisati kod fondova EU, a to je projekat potpunog uređenja srednjovekovne tvrđave Momčilov grad.

mini pic teren_1

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker