Sport

Otvoren košarkaški teren “Svetislav Kari Pešić”

Danas je svečano otvoren renovirani košarkaški teren kod Tehničke škole koji će u buduće nositi ime proslavljenog srpskog košarkaškog stratega Svetislava Karija Pešića. Novac za renoviranje terena obezbedila je kompanije Mozzart u okviru svoje kampanje “100 košarkaških terena”, a inicijativu da se baš ovaj kultni pirotski sportski teren renovira pokrenuo je putem društvenih mreža mladi Piroćanac Stefan Simonović.

Stefan je novinarima kazao da je i više nego zadovoljan kako teren sada izgleda.

-Ovo je više nego što sam očekivao jer i u samom pravilniku Mozzarta nije stajalo da će teren biti potpuno preasfaltiran i da će bti postavljene klupe sa strane. Kada sam na internetu video za akciju Mozzarta, pala mi je na pamet ideja, prijavio sam se u prvom krugu, prosledio prijateljima na društvenim mrežama da glasaju za predlog i Pirot je bio drugi grad u Srbiji po broju glasova-kaže Simonović.

teren tehnicka skola

Stefan je presekao vrpcu na terenu i svečano otvorio renovirani sportski teren.

teren tehnicka_3
Stefan Simonović presekao vrpcu

Svetislav Kari Pešić kazao je da je Pirot grad košarke i treba očekivati da dobijemo nove košarkaške šampione.

-Šampioni se rađaju na ovakvim terenima. Želim da se u ime svih košarkaša zahvalim na fantastičnoj ideji i akciji u okviru koje je obnovljeno 100 terena. Već se Bodiroga hvali kako je njegov teren u Zrenjaninu bolji, ja sam se borio kolko sam mogao da naš teren izgleda nešto bolje, ali je najvažnije je da se igra košarka. Ovde se košarka igra i noću, a na Bodiroginom terenu nema reflektora. Reflektori su dar Piroćanaca, a teren je napravio Mozzart i siguran sam da će ovo biti 24 sata u upotrebi. Super je Stefanova inicijativa, teren je izvanredan i samo da se što više koristi-kazao je Pešić.

teren tehnicka_2

teren tehnicka_1

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Svaka cast Stefanu na inicijativi i gospodinu Svetislavu Pesicu koji je kao pravi predstavnik pirotske kosarke godinama doprinosio razvoju ovog sporta u Pirota jer je cast imati teren koji se zove po jednom tako velikom coveku i sportisti. Ovo je ujedno i svetao primer kako se neki projekat moze realizovati u minimalnom roku kad ljudi rade stvari iz ljubavi prema sportu i svom gradu. Da su lokalne vlasti iole azurne i da imaju bar malo savesti,da malcice razmisljaju o dobrobiti svojih gradjana a ne samo o licnim interesima Pirot bi odavno imao i zatvoran bazen,fudbalski klub sa infrastrukturom koji bi se u najmanju ruku takmicio u Drugoj ligi Srbije , na stranu sve druge sportove za koje mladi Pirota imaju interesovanja ali ne nailaze na razumevanje lokalne samouprave. Nazalost pirotska vlast(i pozicija i opozicija) realizuju samo one projekte koji im donose novac i pune svoje vec debele dzepove ne obaziruci se na potrebe svog naroda.Nekada,pa cak i za vreme komunizma,vlast je stavljala akcenat na sport kao zdravi nacin razvoja dece i omladine dok danasnji hostapleri stavljaju akcent jedino na vlastitu korist.Dosta vise lopovluka razmisljajte malo za dobrobit i druge dece.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker