Lokalna samouprava

Otvoren Dobrosusedski klub u Pirotu

Danas je u Pirotu, u Kozaračkoj ulici 96b, otvoren Dobrosusedski klub. Klub je otvoren u okviru projekta “Reintegracija 2” i namenjen je mladima koji će u njemu biti u prilici da pohađaju različite besplatne sadržaje – radionice za pomoć pri učenju, radionice stranih jezika, volonterske i kreativne radionice i brojne druge sadržaje.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, direktor ASB Srbija Gordan Velev i brojne druge zvanice. Takođe, u okviru projekta, 15 korisnika je dobilo i konkretnu podršku u vidu plastenika za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda a 6 poslodavaca dobilo je podsticaje za zapošljavanje 12 nezaposlenih osoba. Poslodavci su dobili podršku u opremi vrednoj 3.750 evra po novootvorenom radnom mestu.

Ukupna vrednost projekta je 400.000 evra a projekat će trajati do aprila 2025. godine.

Gradonačelnik Vasić je kazao da je otvaranje Dobrosusedskog kluba rezultat dobre saradnje Grada Pirota sa nemačkim Ministarstvom spoljnih poslova, organizacijom ASB.

-U ovom prostoru će se organizovati radionice za decu, nezaposlene, marginalizovane grupe, ali važno je da će 15 lica dobiti plastenike, 12 lica će dobiti posao kod 6 poslodavaca, a biće i brojnih radionica, oko 250 radionica kojima treba da prisustvuje preko 600 dece. U narednom periodu će biti prilike da još značajniji broj ljudi prođe kroz obuke, dobije razne vidove podrške-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker