Lokalna samouprava

Otvaranje fakulteta tipa FON-a u Pirotu strateški je važno za Pirot, ali i državu Srbiju

Danas je u kabinetu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića održan prijem za delegaciju koju su činili predstavnici kabineta premijerke Ane Brnabić, Ministarstva prosvete i  Univerziteta u Nišu. Na sastanku je glavna tema bila  otvaranje FON-a u Pirotu, koji bi bio deo Univerziteta u Nišu. Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Sastanku je prisustvovala Jovana Radonjić,  šefica Jedinice za implementaciju strateških projekata pri Kabinetu premijerke i savetnica za obrazovanje, Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete i obrazovanja i rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić, koji je i profesor na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Na veoma važnom sastanku, koji bi se mogao u neku ruku smatrati i istorijskim jer predstavlja početak konkretizacije napora Grada Pirota da Pirot dobije fakultet tipa FON-a, razgovaralo se o otvaranju fakulteta sa sedištem u Pirotu u okviru Univerziteta u Nišu.

Gosti su upoznati sa potencijalima Pirota kao regionalnog centra koji ima kapacitete za kvalitetno bavljenje naukom. Gradonačelnik Vasić je pomenutu delegaciju upoznao sa činjenicom da je ova inicijativa velika  razvojna šansa za Pirot i od posebne važnosti za mlade i perspektivne Piroćance.

Po rečima gradonačelnika Vasića,  Pirot će biti grad u koji mladi dolaze a ne grad iz koga mladi odlaze.

Naglašeno je da i lokalna privreda ima potrebe za kadrovima koje obrazuje Fakultet organizacionih nauka.

-Na ovaj način ostvarićemo jednak pristup kvalitetnom obrazovanju svih mladih ljudi u regionu-zaključak je sastanka u kabinetu gradonačelnika Vasića. Na sastanku je naglašeno i da je otvaranje fakulteta u Pirotu, tipa FON-a, ujedno i strateški cilj države Srbije koja teži jačanju lokalnih samouprava i ravnomernijem razvoju Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker