Gradska hronika

Otpad iz Regionalne deponije Pirot kao energent za peći cementare u Popovcu

Rukovodstvo JKP „Regionalna deponija Pirot“ na čelu sa direktоrom Nebojšom Ivanovim,  referentom za zaštitu životne sredine i bezbednosti na radu Nenadom Đorđevićem,  i finansijsko-administrativnim rukovodiocem Violetom Antić, imalo je juče važan poslovni sastanak sa rukovodstvom  cementare CRH Srbija iz Popovca i preduzeća Ecorec, takođe iz Popovca, a sa ciljem da se realizuje zamisao da se otpad sa Regionalne deponije Pirot koristi kao energent za rad peći u cementari u Popovcu.

Na sastanku je bilo reči o revidiranju pisma o namerama iz 2013. godine. To podrazumeva buduću saradnju koja se odnosi na selektovanje otpada, a koji se naknadno može iskoristiti kao energent u pećima cementare u Popovcu.

Realizacija ove saradnje planira se za narednu godinu, odnosno nakon puštanja u rad postrojenja za sekundarnu selekciju otpada na Regionalnoj deponiji u Pirotu.
U toku naredne nedelje se očekuje još jedan poslovni sastanak u istom sastavu, na kome će se konkretizovati poslovni odnosi i mogućnosti zajedničke poslovno-tehničke saradnje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker