Srbija

Otkrivanje spomenika Ćirilu i Metodiju u Dimitrovgradu – istorijski momenat za odnose dve zemlje

Predsednici Srbije i Bugarske, Aleksandar Vučić i Rumen Radev danas su u Gimnaziji u Dimitrovgradu, svečano otkrili spomenik prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju. Lidere dve zemlje u dvorištu škole dočekao je veliki broj žitelja Dimitrovgrada, a nakon intoniranja himne dve zemlje, Vučić i Radev su svečano otkrili spomenik, a ovaj momenat su ocenili istorijskim. 

-Pre tri godine smo sa mojim dragim kolegom i prijateljom Aleksandrom Vučićem svečano postavili kamen temeljac na spomenik koji je danas otkriven. Ovaj spomenik predstavlja danas simbol duhovne blizine Bulgarske i Srbije, između dva naroda-poručio je Radev uz reči zahvalnosti svima koji su doprineli da odnosi dve zemlje budu onakvi kakvi jesu.

 

Predsednik Vučić kazao je da je za tri godine mnogo toga urađeno u Dimitrovgradu, gimnazija je potpuno rekonstruisana, država Srbija je uložila preko dva miliona evra u taj posao, urađen je autoput kod Dimitrovgrada, pristupne saobraćajnice. Važno je za nas da gledamo u budućnost i da gradimo još bolju budućnost. Siguran sam da možemo da razvijamo i gradimo najbolje moguće odnose i da možemo da pomognemo Dimitrovgradu, Bosilegradu, ali i svakom drugom mestu u Srbiji i Bugarskoj. Naš plan je da dalje razvijamo industrijsku zonu ovde u Dimitrovgradu. U školi gde imate osam razreda na bugarskom, sedam na srpskom, taj podatak dovoljno govori o svemu-kazao je predsednik Vučić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker