Politika

“Otet” odbornik u Dimitrovgradu?!

Predsednik opštine Dimitrovgrad i lider Demokratske partije Bugara u ovom gradu Nebojša Ivanov izjavio je danas na konferenciji za novinare da je u petak kidnapovan zamenik predsednika SO Dimitrovgrad i odbornik u lokalnom parlamentu Veroljub Ivković. Ivanov je kazao da se Ivkoviću od petka u deset sati gubi svaki trag. Kako je Pirotskim vestima u telefonskoj izjavi kazao “oteti” odbornik Ivković, nema govora ni o kakvoj otmici, već je on želeo da se skloni iz Dimitrovgrada kako bi izbegao pritiske s obzirom da se sutra održava sednica SO Dimitrovgrad na kojoj je na dnevnom redu i smena predsednice SO Dimitrovgrad, a Ivković će, kako je najavio, na toj sednici podržati opozicionu SNS. Njegov glas bi sutra mogao da prevagne, s obzirom da aktuelna vlast, računajući i Ivkovićev mandat ima 15 odbornika, a opozicija 14. Ukoliko Ivković sutra podrži SNS, a on je to i najavio, može doći do smene vlasti u ovom gradu.

ACA_9136_resize

Predsednik Ivanov kazao je novinarima u Medija centru Doma kulture, da je Ivković od petka u deset sati nedostupan.

-Pokušavali smo da ga dobijemo ali nismo uspeli pa zbog toga odgovorno tvrdim, kao predsednik opštine, da je došlo do kidnapovanja Ivkovića, kako bi se on verovatno ubedio da na sutrašnjoj sednici podrži SNS. Ovo nije prvi put, jer smo do sada u protekle godine, od kako smo na vlasti u Dimitrovgradu, preživeli svašta, od pretnji, kupovine odbornika, sada imamo kidnapovanje, a ja se samo pitam šta je sledeće”, kazao je Ivanov na konferenciji za novinare.

Ivković će, kako je kazao Pirotskim vestima, sutra doći na sednicu SO Dimitrovgrad,

-Više ne podržavam aktuelnu vlast i sutra dolazim na sednicu kako bih podržao Srpsku naprednu stranku. Ja sam inače jedan od osnivača opštinskog odbora SNS u Dimitrovgradu i podržaću politiku te stranke. Sklonio sam se kako bi izbegao pritiske od strane predsednika opštine, ali nažalost, veliki pritisak trpi sada moja porodica i to je strašno. Politika je politika, ali žao mi je što sada vrše ogroman pritisak na moju porodicu kako bi saznali gde se nalazim-kaže Ivković.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker