Kultura

Osveženje fest “napunio” tvrđavu

Sinoć je održan osmi po redu tradicionalni “Osveženje fest” u srednjovekovnoj tvrđavi na Kaleu.

Festival je otvorio odlični mladi pirotski bend “Lagano kvo”, koji predstavlja pravo osveženje za pirotsku muzičku scenu jer je reč o rep bendu čiji nastup je prijatno iznenadio ljubitelje muzike u Pirotu.

Na scenu je zatim izašao bugarski bluz bend “Bourbon street”, koji je takođe naišao na simpatije pirotske publike. Nakon bugarskih bluzera nastupio je bend “Mortal kombat” koji je dobro poznat pirotskoj publici, nakon čega su na binu, na opšte oduševljenje izašli članovi benda “Ničim izazvan”, koji su svojim brojnim hitovima poput “Trideset”, “O tebi” oduševili publiku.

Na odlične reakcije je naišao i bend “Artan Lili”, takođe veoma popularan mlad domaći sastav, a za kraj je za sve ljubitelje elektronske muzike nastupio dobro poznati pirotski DJ Mimi.

[envira-gallery id=”25659″]

 

Po rečima Miloša Colića, iz Udruženja građana “Osveženje”, koje je i glavni organizator festivala, ovo je osma godina kako se ovaj festival održava, a ujedno je i osma godišnjica Udruženja građana “Osveženje”.

Održavanje festivala pomogli su opština Pirot i Ministarstvo omladine i sporta. Festival “Osveženje” deo je Pirotskog kulturno sportskog leta.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker