Lokalna samouprava

Ostvarenje budžeta bolje u odnosu na isti period prošle godine – Rebalans budžeta sredinom oktobra

Na sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvih 6 meseci. Budžet grada, koji iznosi 2 milijarde 625 miliona i 699.000 dinara za prvih šest meseci ove godine ostvaren je sa 54,72 % u delu prihoda, a 43% u delu rashoda. Pored ostalog, odbornici su usvojili odluku o povećanju cene daljinskog grejanja od 12,5%, kao i predlog izmene odluke koja se odnosi na veću zastupljenost žena u savetima mesnih zajednica.     

Već sada se može govoriti o dobroj realizaciji budžeta za prvih 9 meseci,ali i rebalansu budzeta o kom će se orbornici izjašnjavati narednoj sednici skupštine, sredinom oktobra, rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. Usvojena je odluka o izradi Strategije za mlade i Akcionog plana za naredni petogodišnji period. Odbornci su, takođe,  usvojili predlog o izmeni odluke o mesnim zajednica koja predvi|a da u radu saveta mesnih zajednica učestvuje 30% više  žena odnosno manje zastupljenog pola. Usvojene su odluke o formiranju jedinice civilne zaštite opšte i specijalizovane namene za uzbunjivanje na teritoriji grada.

Poslovni prostor Apotekarske ustanove Pirot biće dat u zakup u cilju prevalizalaženja finansijskih problema u kojima se ova ustanova nalazi. Odbornici su usvojili odluku o naknadi dela troškova boravka decu u predšklskoj ustanovi iji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice kojom je predviđeni isti odnos u sufinansiranju kao i u PU “Čika Jova Zmaj. Imenovani su direktori pojedinih prduzeća i ustanova. Davor lazarević za direktor Istorijskog arhiva, Slaviša Svilarov za direktora JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta i Bratislav Ćirić za direktora JP Gradska toplana. Usvojena je i odluka o povećanju cene daljinskog grejanja od 12,5%.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker