Sport

Ostojić:Pirot da formira fudbalsku akademiju

Predsednik Trenerske organizacije Srbije koja funkcioniše pri Fudbalskom savezu Srbije Miloljub Ostojić, izjavio je danas u Pirotu da je interes FSS-a da podrži Pirot kako bi postao fudbalski centar koji treba da ima prvoligaša, jer to ovaj grad po uslovima i tradiciji zaslužuje. Ostojić je kazao da je FSS spreman i da podrži pokretanje Fudbalske akademije u Pirotu. Ostojić je u Pirot došao i da “skenira” trenera “belih” Marjana Živkovića, koji je polaznik škole za sticanje PRO licence FSS-a. On je kazao da je Živković jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Srbiji. 

Ostojić u Pirotu boravi kako bi prisustvovao treninzima Radničkog koje vodi Marjan Živković. On je inače polaznik obuke za PRO-licencu. Živkoviću je Ostojić mentor i do kraja obuke će boraviti u Pirotu još četiri puta.

miloljub ostojic
Miloljub Ostojić

Ostojić je novinarima kazao da voli Pirot i da je između ostalog došao i da razgovara sa rukovodstvom Radničkog o mogućnosti pokretanja fudbalske akademije.

-Interes FSS-a je da podržimo centre kao što je Pirot, da pomognemo da budu prvoligaši, jer to po uslovima, tradiciji, Pirot zaslužuje. Drugo, želimo da pomognemo da Pirot dobije jednu akademiju fudbala, gde bi dvestotinjak dečaka treniralo svaki dan, jer to je budućnost fudbala. Da imamo jednu fabriku, kao što je Pirot nekada imao Prvi maj, da ima i akademiju iz koje će izlaziti pravi fudbaleri i da prvi tim bude samo posledica nekog celokupnog stanja u fudbalu u Pirotu. Doći ćemo mi iz FSS-a, nadam se i predsednik i generalni sekretar i Savo Milošević, da vidimo sa ljudima da im pomognemo, da vidimo šta su problemi, da im damo podstreka. Mi se borimo za centre u Srbiji i hoćemo da centri napreduju tako da oni centri koji imaju uslove, tradiciju, kadrove i talente,budu prvoligaši, superligaši, a ne da se fudbal razvija tamo gde ima neki gazda-kazao je Ostojić.

marjan živković
Marjan Živković

Govoreći o treneru Živkoviću, Ostojić je kazao da je reč o jednom od najperspektivnijih mladih trenera u Srbiji.

-Drago mi je što sam ja njemu mentor. Hoću da mu pomognem da on bude bolji od mene, jer je najbolje kada učenik nadmaši učitelja. Ja sam birao da budem njegov mentor i hoću da mu pomognem, jer mislim da on ima kapaciteta. U prvom mentorskom zadatku mi pratimo trening, kako priprema, sprovodi trening, vrši koučing, analizu, da bi iz toga stvorili ukupnu sliku o njegovim sposobnostima kao trenera i kako on i na koji način radi. Doći ćemo još četiri puta, da ispratimo i neku utakmicu kako vodi, kako priprema ekipu za budućeg protivnika, tako da ima dosta zadataka koje on kao polaznik PRO licence treba da uspešno reši-kaže Ostojić.

trening radničkog

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Da nije Pirot Daleko od Beograda i centra Srbije,odavno bi imao Fudbalsku Akademiju i Radnicki iz PIROTA bi odavno bio SUPERLIGAS ! Ove Sezone ulazi Radnicki u Prvu Ligu,tamo gde mu je mesto ! ! ! Jos pre 40 godina se pricalo o toj Fudbalskoj Akademiji,ali se tada nadlezni u Radnickom bavili drugim poslovima,osim Gospodina : Dragana Nikolica koji je bio VELIKI potencijal RADNICKOG iz PIROTA.Njemu je bila ta zelja,ali na zalost bio je manjina,a najvise je dao za taj Klub !

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker