Obrazovanje

Osnovna muzička škola “Dr Dragutin Gostuški”: U toku upis u prvi razred. Poziv za sve buduće virtuoze

U toku je prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u muzičku školu u Pirotu.  OMŠ „Dr DRAGUTIN GOSTUŠKI“ jedina je muzička škola u Okrugu. Centralna škola se nalazi u Pirotu, u ulici Vuka Karadžića 1, a uspešno rade i izdvojena odeljenja u Dimitrovgradu i Babušnici. Škola radi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kazala je Pirotskim vestima direktorka škole Marija Mijalković.

-Nudimo osnovno muzičko obrazovanje učenicima na odseku za klavir, violinu, gitaru i harmoniku. Nastava se odvija suprotno od smene u osnovnoj školi i traje šest godina. Školovanje je besplatno. 
Učenici u školi nauče da sviraju, savladaju tehnike pevanja, imaju prilike da javno nastupaju, da se takmiče i najvažnije da pravilno oblikuju svoj karakter. Pored nastave glavnog instrumenta, učenici imaju nastavu solfeđa, teorije muzike, hora i kamerne muzike. Nastava traje 30 ili 45 minuta, zavisno od predmeta i uzrasta učenika. Nastava instrumenta se izvodi individualno, dok se ostali predmeti realizuju u malim grupama-kaže direktorka Mijalković i dodaje:

U prvi razred osnovne muzičke škole mogu se upisati deca od 9 godina i mlađa, koja polože prijemni ispit.  Na  prijemnom ispitu za utvrđivanje muzičkih sposobnosti za upis u osnovnu muzičku školu proverava se naročito: sluh, muzička memorija, osećaj za ritam kao i psihološka spremnost deteta.
Usled uvedenog vanrednog stanja u državi interesovanje za upis u prvi razred školske 2020/21.godine možete iskazati popunjavanjem elektronske prijave na sajtu škole ili slanjem poruke na mail [email protected]. Nakon što školi pošaljete mejl, dobićete prijavni formular koji treba popuniti i poslati školi. Prijave za polaganje prijemnog ispita podnose se počev od 15.04.2020. god. zaključno sa 15.05.2020. god. Zbog proglašenog vanrednog stanja u državi prijave će moći da se podnose i na sam dan polaganja prijemnog ispita. Informacije o terminima i načinu polaganja prijemnog ispita i provere muzičkih sposobnosti biće objavljene naknadno-navodi direktorka Mijalković.

Besplatna onlajn pripremna nastava

Za zainteresovane učenike škola nudi besplatnu onlajn pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita. Tu će učenici dobiti savete o tome kako se treba pripremiti za prijemni ispit.

Dodatne informacije o školi i o upisu mogu se dobiti na telefon:
069/311-8660, na fejsbuk stranici, sajtu i oglasnoj tabli škole.
Dobro došli u svet muzike!

fotografija – lična arhiva M.M.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker