Obrazovanje

Osmaci sutra polažu završni ispit

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja, koji će biti održan 18, 19. i 20. juna, polagati 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Prvog dana učenici osmog razreda će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana test iz matematike, a trećeg dana test iz predmeta po izboru, dok će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) biće poznati u subotu, 22. juna, a istog dana mogu se  podnositi  prigovori na rezultate završnog ispita. Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker