Gradska hronika

Osam mladih lekara dobilo posao

Osam mladih lekara sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo je posao, i to zahvaljući zajedničkoj inicijativi „Unapređenje zdravstvene zaštite vulnerabilnih grupa i jačanje kapaciteta u službi hitne medicinske pomoći“ Doma zdravlja Pirot i Opštine Pirot. Projekat se realizuje počev od 1. avgusta i trajaće do kraja godine.

bolnicaU okviru projekta lekari će raditi u službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, službi za zdravstvenu zaštitu dece i službi hitne medicinske pomoći. Na raspisan konkurs javilo se 29 kandidata, od koji samo dvoje nije ispunjavalo uslove konkursa – izjavio je dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot,

Vrednost projekta je 5.300.000 dinara, a Opština Pirot će izdvojiti 3.300.000 dinara.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pojedini su sve samo ne mladi. Nacin na koji su zaposljeni lekari je smesan, sistem bodovanja je katastrofalan. Ukoliko si MLAD, sa visokim prosekom i zavrsio fakultet na vreme osudjen si na dozivotno cekanje zahvaljujuci ovom kvazi bodovanju. Kada vec pisete o tome spomenite i iznos plate, koja je u najmanju ruku degradirajuci za osobu koja zavrsi fakultet sa sest godina studija.
    Zasto bolnica ne zaposljava lekare na posten nacin? Svako ko je primljen u bolnicu u poslednje vreme primljen je na veoma sumnjiv nacin. Ukoliko ti roditelji nisu lekari ili neke budze u Pirotu, bolnicu mozes samo da sanjas. O specijalizaciji ni da govorimo. Zato su uspesni, i MLADI lekari,bez poznatog porekla, koji su fakultet zavrsili u roku sa solidnim prosekom osudjeni na propast cekajuci na birou i nadajuci se da ce na ovom nakaradnom bodovanju nekada (nikada) biti na vrhu liste, sto se nece dogoditi dok se god vracaju lekari sa starih projekata i zauzimaju mesto pravim MLADIM lekarima.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de