Obrazovanje

OŠ “Vuk Karadžić”: Izuzetni rezultati na republičkim takmičenjima. Fenomenalni Strahinja Jovanović drugi u Srbiji iz fizike, dobio pohvalu iz matematike

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” ostvarili su proteklog vikenda izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima, saopštila je ova pirotska škola. Posebno se istakao Strahinja Jovanović, učenik 8-2 koji je na državnom takmičenju iz fizike osvojio fenomenalnu drugu nagradu  i plasirao se na Srpsku fizičku olimpijadu. Jovanović je inače učestvovao i na republičkim takmičenja iz engleskog gde je takođe imao zapažen uspeh, dok je na državnom takmičenju iz matematike ostvario takođe odličan rezultat dobivši pohvalu.

Hristini Mančić pohvala na Republičkom iz hemije

Na Republičkom takmičenju iz hemije, Hristina Mančić učenica VIII-5 dobila je pohvalu. Takmičenje je održano 29. i 30. maja 2021. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Njen mentor je prof. Gordana Pejić.

 

Strahinja Jovanović izuzetan na državnim takmičenjima

Strahinja Jovanović, učenik VIII-2 osvojio je 2. nagradu na Državnom takmičenju iz fizike i plasirao se na Srpsku fizičku olimpijadu. Takmičenje je održano u Soko Banji. Njegov mentor je prof. Vesna Cvetković. Na Državnom takmičenju iz matematike Strahinja Jovanović je dobio pohvalu. Mentor je bila prof.Danka Antić.

oš vuk karadžić
OŠ “Vuk Karadžić” – foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Odlični rezultati i na takmičenjima u poznavanju stranih jezika

Na Republičkom takmičenju u znanju stranih jezika koje je održano 30.05.2021. u Beogradu učestvovala su tri učenika ove pirotske škole. Vera Đorđević, VIII-4 se plasirala na usmeni deo takmičenja u znanju francuskog jezika među 15 najboljih učenika u državi. Strahinja Jovanović, VIII-2 i Marko Pešić, VIII-4 su takođe ostvarili zapažene rezultate u znanju engleskog jezika. Čestitamo učenicima i njihovim mentorima Meliti Stefanović i Mariji Manić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker