Obrazovanje

OŠ “Sveti Sava” u Pirotu obeležila Dan škole i 197 godina postojanja

Prigodnom svečanošću i dodelom nagrada najuspešnijim učenicima na likovnom i literarnom konkursu, uz primenu protivepidemijskih mera, u OŠ “Sveti Sava” u Pirotu obeležen je Dan škole i 197. godišnjišnica postojanja i rada. Cela nedelja bila je u znaku velikog školskog praznika, kaže direktor, Marjan Rančić i s ponosom ističe da je obeležavanje Dana škole počelo otvaranjem renovirane osnovne škole u Rsovcima, u kojoj je posle dve decenije počela osmorazredna nastava.

“Cele nedelje obeležavamo Dan naše škole, 197 godina od kako nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa. Obeležavanje Dana škole počeli smo otvaranjem izdvojenog odeljenja u selu Rsovci. To je bila kruna našeg polugodišnjeg rada, od jula do decembra smo uporno radili, i veoma smo ponosni na što je škola obnovljena i počela da radi. Imali smo likovne i literarne temate, a porodica Ivanković, naši prvi kolačari posle Drugog svetskog rata, tradicionalno nagradili su najuspešnije učenike novčanom nagradom sa po 50 evra u dinarskoj protivvrednosti. Danas smo imali rezanje kolača, jedan kratak recital i dodelu nagrada najuspešnijim učenicima” – izjavio je direktor, Marjan Rančić.

Zbog epidemiološke situacije svi učenici su danas u Školu dolazili po grupama da bi pogledali Svetosavsku akademiju koja je pripremana tokom cele školske godine. U toku dana snimak Akademije biće dostupan na društvenim mrežama, rekao je Rančić.

Prvu nagradu na likovnom tematu osvojila je učenica drugog razreda, Sofija Denčić, a učenik petog razreda, Aleksa Zdravković, bio je najuspešniji u konkurenciji literarnih radova.

Osnovnu školu “Sveti Sava” u Pirotu, koja je nedavno potpuno renovirana zahvaljujući saradnji grada Pirota sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, pohađa 860 učenika. Škola ima isturena osmorazredna odeljenja u Krupcu i Rsovcima, a četvororazredna u Berilovcu, Izvoru, Velikom Selu i Velikom Jovanovcu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker