Obrazovanje

OŠ “8. septembar” u Pirotu proslavila 60. rođendan

Osnovna škola “8. septembar” u Pirotu danas je proslavila svoj 60. rođendan. Jubilej je obeležen nizom prigodnih programa uz maksimalno pridržavanje protivepidemijskih mera. Pripremljen je kratkometražni film o Školi, izvedena je priredba pod nazivom “Škola sa osmehom”, održani su kvizovi znanja iz nekoliko predmeta, realizovani su literarni i likovni radovi, zasađeno je medonosno bilje, a danas su najuspešnijim učenicima uručene prigodne nagrade.

Povodom Dana škole najuspešnijim učenicima nagrade je uručila, direktorka, Olgica Najdanović. Ona je čestitala Dan škole svojim učenicima, učiteljima i nastavnicima i školskom osoblju. Tom prilikom je podsetila da je Škola počela sa radom 1961. godine kada je nastavu pohađalo 300 učenika.

“Posle toga počela je druga faza rekonstrukcije Škole 1966. godine. Nakon mnogo godina 2020. godine školska zgrada je kompletno renovirana, uređeno je školsko dvorište, fiskulturna sala, sve unutrašnje prostorije čime su stvoreni uslovi da naši učenici borave u jednom prostoru koji je za njih izuzetno prijatat i povoljan za učenje, vaspitanje i njihovo zdravlje. Pored školske zgrade koja je važna za rad jedne škole ono što je isto tako važno jesu ljudi. Škola je živ organizam, školu čine đaci, njihovi roditelji, nastavno i vannastavno osoblje. Škola je prepoznatljva u gradu, mogu da kažem slobodno i u republici, zahvaljujući uspesima učenika koji su i rezultat predanog, odgovornog i profesionalnog rada nastavnog osoblja i svih ostalih u Školi. Nadam se da će i u narednom periodu rada i života Škole uspesi biti još bolji” – rekla je, direktorka, Olgica Najdanović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker