Lokalna samouprava

ORK Pirot kroz saradnju sa niškim “Železničarem” do “renesanse” rukometa u našem gradu

Predsednik ORK Pirot Ninoslav Ćirić danas je potpisao ugovor sa predsednikom niškog Železničara, jedne od najuspešnijih rukometnih ekipa u istoriji srpskog rukometa na osnovu koga će se omogućiti razmena igrača, ali i otvoriti mnogostruke mogućnosti za unapređenje rukometa u Pirotu. Predsednik Ćirić kazao je novinarima, uz reči zahvalnosti rukovodstvo niškog tima da mu je cilj da se renesansa rukometa koja se dogodila u Nišu, od kako je klub preuzeo Levče Kitevski, dogodi i u Pirotu. 

Ekipa Železničara je šest puta bila pobednik Nacionalnog kupa, vicešampion Jugoslavije 1998, bila finalista Evropskog kupa pobednika kupova 1978. Nakon godina zastoja i nazadovanja rukometa u Nišu, u klub je došao rukometna legenda Makedonije Levče Kitevski, koji je i glavni “krivac” za renesansu rukometa u ovom gradu, koja će se, nadamo se, nakon uspostavljanja saradnje, dogoditi i u Pirotu.

Potpisivanju ugovora o saradnji prisustvovao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Radujem se saradnji dva kluba. Svi smo svedoci velikog preporoda rukometa u Nišu i ovakva saradnja će sigurno mnogo doprineti preporodu rukometa i u Pirotu-kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i dodao da će ovu saradnju podržati i Grad.

Predsednik Ćirić čestitao je ekipi iz Niša na tituli jesenjeg prvaka zemlje u rukometu.

-Moja želja kada sam preuzeo upravljanje klubom je da se vrati zlatno vreme pirotskog rukometa i da pokušam da vratim makar deo te slave koju je nekada rukomet u Pirotu uživao. Dobar primer za to je Železničar koji je dokazao da velikim angažovanjem, dobrim radom da mogu da se postignu dobri rezultati. Mi u Pirotu imamo odličnu infrastrukturu, fenomenalnu podršku gradu, a imamo i dobar tim ljudi tako da sam uveren da ćemo poći putem kojim ide niški Železničar-kazao je predsednik Ćirić.

Predsednik Kitanovski podsetio je da je Niš bio jedan od najvećih i najjačih rukometnih centara u SFRJ.

-Ako imamo evropsku “Želju” mislim da ćemo uspeti da kroz našu saradnju imamo i dobar superligaški Pirot-konstatovao je predsednik Kitanovski.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker