Organski ovčiji sir i kačkavalj – novitet na srpskom tržištu
Proizvodi Mlekarske škole su izuzetno visokog kvaliteta, kao i kadrovi koje ova škola obrazuje, poručio je direktor Veterinarskog instituta Niš Miloš Petrović
Mlekarska škola u Pirotu lansirala je na tržište nove proizvode, jedinstvene na domaćem tržištu – organski ovčiji sir i organski ovčiji kačkavalj. Reč je o proizvodima vrhunskog kvaliteta koji se prave od sirovina koje Mlekarska škola nabavlja od proizvođača koji poseduju sertifikat o organskoj proizvodnji. Da su proizvodi Mlekarske škole, ali i kadar koji obrazuje, odličnog kvaliteta, potvrdio je i direktor Veterinarskog instituta Niš Miloš Petrović, koji je danas posetio školu zajedno sa zamenikom gradonačelnika Pirota Milošem Colićem.
-Pored obrazovne komponente naše mlekarske radionice, ona ima i komercijalni karakter pa se tako svakoga dana na tržište plasiraju proizvodi koji su sinonim za kvalitet. Prateći savremene trendove, došli smo na ideju da lansiramo nov proizvod – od organskog mleka. Pred nama su organski sir od ovčijeg mleka i organski kačkavalj od ovčijeg mleka-kazao je ambiciozni direktor škole Nenad Đorđević.
Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da je siguran da će novi ekskluzivni proizvodi, poput “starih” i već dobro poznatih, naći svoje mesto na tržištu.
-Verujem da je tržište Srbije, a što da ne i dalje, platežno sposobno za ovakve proizvode. Proširenje proizvodnje može da znači da je to još jedna šansa da se mladi vrate na selo-kazao je zamenik Colić.
Miloš Petrović, direktor Veterinarskog instituta iz Niša čestitao je Mlekarskoj školi, koja je iznedrila veliki broj vrsnih kadrova, a organski kačkavalj i sir su izuzetno visokog kvaliteta.