Foto vest

Organizovana akcija pošumljavanja na Božuratu, obeležen Dan radnih akcija!

Članovi pirotskog Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom i organizacijom Pokreta gorana, obeležili su danas Dan radnih akcija sadnjom borovih sadnica na potesu Božurato. Ova akcija je već tokom pripreme privukla pažnju i drugih organizacija, tako da su na radilište došli i članovi Planinarskog društva “Vidlič”.

 

Dan radnih akcija obeležava se u znak sećanja na 1. april 1946, kada su počele pripreme za prvu veliku radnu akciju u Jugoslaviji – izgradnju pruge Brčko-Banovići. S obzirom da se ove godine 1. april pada u ponedeljak, akcija obeležavanja ovog praznika omladinskog dobrovoljnog rada održana je danas.

U akciji su učestvovali i planinari PK Vidlič, iz Pirota.
-Nama planinarima nije cilj samo da osvajamo planinske vrhove nego i da širimo ekološku svest medju ljudima, i svest o očuvanju i zaštiti prirode, stoga kao klub povremeno organizujemo akcije čišćenja prirode od smeća koje za sobom ostavljaju nesavesni turisti kao i akcije posumljavanja-kaže za PV planinarski vodič Ivan Mladenović, jedan od učesnika akcije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker