Lokalna samouprava

Opštinske stipendije studentima

Danas su u Svečanoj sali SO Pirot dodeljene opštinske stipendije za 12 studenata koji su najbolje rangirani na konkursu opštine Pirot. Po rečima pomoćnice predsednika opštine Pirot Milice Golubović, na konkurs se prijavilo ukupno 26 studenata.

-Veliko mi je zadovoljstvo da podelim studentima stipendije. Ove godine će stipendije dobiti studenti koji studiraju na fakultetima koje je Nacionalna služba za zapošljavanje rangirala u deficitarna zanimanja. Reč je o iznosu od po 7.000 dinara koje će studenti dobijati u deset mesečnih rata-kazala je Golubovićeva.

ACA_3944_resize

Sava Kostić, načelnik Opšte uprave u opštini Pirot kazao je da opština Pirot pridaje veliki značaj poslednjih godina studentima.

-Opština Pirot je u ove namene poslednjih godina podelila najboljim studentima čak 12 miliona dinara. Od kako postoji ovakav vid konkursa, pomoć je dobilo 86 studenata. Reč je o odličnim studentima o čemu svedoči činjenica da je za sada više od 50 veoma uspešno okončalo studije i drago nam je što smo na neki način doprineli njihovom uspehu-kaže Kostić.

ACA_3932_resize

Anđela Bačević, brucoš Elektronskog fakulteta kaže da je očistila prvi semestar i da joj ova stipendija puno znači.

-Kad postanete student svaki dinar puno znači. Ja sam to ove godine shvatila a svakako da mnogo znači i mojim roditeljima-kaže Anđela.

ACA_3978_resize

Filip Ilić, student  Mašinskog fakulteta kazao je medijima da stipendija puno znači.

-Svaki dinar znači, najviše mojim roditeljima koji finansiraju moje studije. Dobijam i državnu stipendiju tako da meni i mojoj porodici sve ovo puno znači-kaže Filip.

ACA_3931_resize

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

3 Comments

  1. Deficitirna zanimanja??? Na birou vise od 500 masinskih inzinjera a biro za zaposljavanje studente masinskog fakulteta rangirao u deficitirna zanimanja. Ocekujete li da mislimo da je ostalo iz clanka istina? Ili da ima ikakvog smisla?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker