Lokalna samouprava

Opštinske stipendije koristio 101 student

Danas su u Svečanoj sali opštine Pirot podeljene stipendije najuspešnijim studentima. Ugovore studentima je dodelio gradonačelnik Vladan Vasić. On je poželeo svim studentima da uspešno završe studije, ali i da se po završetku studija vrate u Pirot kako bi doprineli daljem napretku našeg grada.

-Ove godine smo dodelili 14 stipendija. Naše opredeljenje je da u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje stipendiramo ona zanimanja koja su deficitarna. U poslednje četiri godine 101 student je dobio stipendije. Na nivou godine student dobije 70.000 dinara, a pored toga isplaćujemo i jednokratne novčane pomoći za uspešne studente pa smo tako ukupno za podršku uspešnim studentima u poslednje četiri godine uložili ukupno 15.5 miliona dinara, računajući i stipendije i jednokratne novčane pomoći-kazao je Vasić. Studentima su se obratili i uspešne studije poželeli i pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović i Sava Kostić, predsednik Komisije za dodelu stipendija.

stipendisti opštine pirot

Studenti koji su dobili stipendije kažu da će im ovaj vid pomoći mnogo značiti i da će im olakšati studiranje.

-Studiram Fizički fakultet u Beogradu, smer primenjena kompjuterska fizika. Knjige su vrlo skupe i ova stipendija znači mnogo-kaže Anastasija Miladinović.

Studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu, Jovana Petrović, kaže da joj ova stipendija mnogo znači.

-Znači mi jer mogu da pokrijem veći deo troškova koje pravim kao student-kaže Jovana, student prve godine elektronike.

 

 

ACA_1604_resize
Anastasija Miladinović, u sredini
ACA_1611_resize
Jovana Petrović, student prve godine elektronike u Nišu

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker