Lokalna samouprava

Opština pomaže talentovanim studentima iz Pirota

Nakon pisanja Pirotskih vesti o problemima četvorice studenata iz Pirota koji su deo ekipe koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u robotici koje se održava od 21. do 24. maja u Švajcarskoj, opština Pirot je odlučila da finansijski pomogne mladim budućim robotičarima iz Pirota čiji je put na Evropsko prvenstvo u robotici bio neizvestan zbog visokih troškova putovanja  i smeštaja u Švajcarskoj.

Ekipa studenata Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Mašinskog fakulteta iz Niša pod nazivom „Memristor“, u kojoj su od 16 članova tima čak 4 studenta iz Pirota, plasirala se na Evropsko takmičenje u robotici koje će se održati maja u Švajcarskoj.

Po rečima pomoćnice predsednika opštine Milice Golubović, opština Pirot je, kao i u mnogo slučajeva do sada, prepoznala značaj i podržala mlade i talentovane Piroćance.

Budući da je nekadašnjim đacima Tehničke škole  Stefanu Simonoviću, Milanu Maniću, Stefanu Kostiću i Nikoli Čabrilu, odlazak na ovo takmičenje bio neizvestan , opština Pirot je, kao i u mnogo slučajeva do sada, prepoznala značaj i podržala mlade i talentovane ljude iz Pirota.  Rešenjem predsednika opštine o dodeli jednokratne novčane pomoći, pomenutim perspektivnim studentima i budućim stručnjacima koji će predstavljati Pirot i Srbiju, omogućena je neophodna novčana pomoć za učešće na ovom takmičenju-izjavila je Milica Golubović, pomoćnik predsednika opštine za vanprivredu.

Jedan od učesnika Evropskog prvenstva Stefan Simonović kaže za Pirotski vesti da njemu i njegovim kolegama ova pomoć mnogo znači jer su cene smeštaja i prevoza visoke, čak nedostižne za skroman studentski budžet.

-Učešće na ovom prvenstvu će nam mnogo značiti jer, osim što ćemo predstavljati svoj grad i zemlju, imaćemo prilike da steknemo dragocena iskustva iz robotike jer ćemo se takmičiti sa kolegama iz cele Evrope-kaže Simonović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker