Gradska hronika

Opšta bolnica:Ponovo pijaća voda i kraće liste čekanja

Opšta bolnica u Pirotu, ponovo ima pijaću vodu, a radove oko zamene kompletne instalacije finansiralo je nadležno Ministarstvo zdravlja sa oko 4 miliona dinara.

Prema rečima Dr Gorana Petrovića, direktora te zdravstvene ustanove, nadležne inspekcije izvršile su prvi kontrolu vode na  34 uzoraka i konstatovale apsolutnu ispravnost vode, što znači da  pacijenti ubuduće ne moraju da kupuju flaširanu vodu.

Dr Petrović i njegov kolega dr Nebojša Jovanović, pomoćnik za medicinska pitanja, danas su govorili o još nekim novitetima u Bolnici.

-Došlo je do značajnog smanjena na listama čekanja za operaciju kolena, kuka i katarakte.  Za operaciju kuka trenutno čeka 34 pacijenata. To znači, da će svi oni biti operisani za mesec-dva i da ćemo do kraja godine, najverovatnije ukinuti liste čekanja. Na ortopediji bi liste bile i kraće, ali se osim traumatologije rade i operacije-precizirao je direktor.

Dr Nebopjša Jovanović je kazao da  Opšta bolnice trenutno ima 22 specijalizanata iz oblasti koje su deficitarne i da je toliki broj specijalizacija  realizovan u saradnji sa Gradskom upravom. Reč je o specijalizacijama interne medicine, kardiologije i oftalmologije. Stručnom savetu uskoro će biti predložene još dve specijalizacijezaključio je dr Jovanović.

Zbog odjavljene epidemi je morbila i gripa posete pacijentima su opet dozvoljene svakog dana od 14 do 16 časova

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker